Bacalaureat 2013: Organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat national – 2013


 

Ministrul Educaţiei a publicat un ordin privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat național – 2013 (citeşte: ordinul privind organizarea examenului de bacalaureat 2013).

Prin prezentul ordin se aprobă calendarul examenului naţional de bacalaureat 2013, au fost publicate programe uşor modificate pentru disciplinele matematică, fizică, chimie, logică argumentare și comunicare și economie (urmând ca pentru restul disciplinelor – Istorie, Geografie, Psihologie, Sociologie,  Filosofie şi Informatică –  să se folosească în continuare programa publicată în anul 2011). Examenul de bacalaureat național – 2013 se desfăşoară în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat - 2011.

 

1. Calendarul examenului de bacalaureat 2013

2. Programele pentru disciplinele examenului de bacalaureat 2013

3. Examenul de bacalaureat național - 2013 se desfăşoară în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat - 2011.

4. Lista disciplinelor la care candidaţii susţin examenul de bacalaureat în sesiunile anului 2013 este cea aprobată prin ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4800/2010 privind disciplinele şi programele pentru examenul de bacalaureat 2011.

5. Recunoaşterea şi echivalarea rezultatelor obţinute la examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine şi la examene cu recunoaştere europeană pentru certificarea competenţelor digitale se fac în conformitate cu metodologiile de recunoaştere şi echivalare şi cu lista examenelor aprobate prin ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 5219/2010, privind aprobarea metodologiei de recunoaştere şi echivalare a rezultatelor obţinute la examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine şi la examene cu recunoaştere europeană pentru certificarea competenţelor digitale, cu probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiate pe parcursul învăţământului liceal, respectiv de evaluare a competenţelor digitale, din cadrul examenului de bacalaureat, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 701, Partea I din 20.10.2010.

 

6. Recunoaşterea şi echivalarea rezultatelor obţinute la examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine şi la examene cu recunoaştere europeană pentru certificarea competenţelor digitale se fac în conformitate cu metodologiile de recunoaştere şi echivalare şi cu lista examenelor aprobate prin ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 5219/2010, privind aprobarea metodologiei de recunoaştere şi echivalare a rezultatelor obţinute la examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine şi la examene cu recunoaştere europeană pentru certificarea competenţelor digitale, cu probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiate pe parcursul învăţământului liceal, respectiv de evaluare a competenţelor digitale, din cadrul examenului de bacalaureat, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 701, Partea I din 20.10.2010.
 
7. Probele specifice susţinute de elevii claselor a XII-a din secţiile speciale din România, finalizate cu Diplomă de acces general în învăţământul superior german şi Diplomă de bacalaureat, secții care funcţionează în baza Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul R.F. Germania, cu privire la colaborarea în domeniul şcolar, se desfășoară în conformitate cu Regulamentul de desfăşurare a examenului în vederea obţinerii Diplomei de acces general în învăţământul superior german şi a Diplomei de bacalaureat, aprobat prin ordinul ministrului educației, cercetării și inovării nr. 5262/2009, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 714 din 22.10 2009.
 
8. Direcţia Generală Educaţie şi Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii, Direcţia Generală Învăţământ în Limbile Minorităţilor, Relaţia cu Parlamentul şi Partenerii Sociali, Direcţia Generală Învăţământ Superior, Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti şi unităţile de învăţământ duc la îndeplinire prezentul ordin.
9. Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
MINISTRU, Ecaterina ANDRONESCU

Ultimele Articole