Rezultate Bacalaureat 2020. Cum afli nota de la bacalaureat


Rezultatele examenului național de bacalaureat 2020 sunt afișate astăzi la avizierele școlilor și online, pe edu.ro la adresa http://static.bacalaureat.edu.ro/2020/. La fel ca și la evaluarea națională, rezultatele examenului de bacalaureat 2020 vor fi anonimizate. Aproximativ 155.500 de elevi așteaptă astăzi să vadă ce note au luat la examenele susținute săptămâna trecută.

CUPRINS:

1. Cum afli nota examenului de bacalaureat 2020 prin codul unic

2. Când și unde se depun contestațiile

3. Condiții pentru a promova examenul de Bacalaureat 2020

4. Cum sunt corectate lucrările

5. Cum se corectează contestațiile

6. Când se publică rezultatele finale. Sesiune specială de Bacalaureat 2020.

7. Când au loc examenele candidațiilor în sesiunea specială

 

Rezultatele la examenul de bacalaureat sunt publicate astăzi, până în ora 12.00, potrivit calendarului examenului care a fost aprobat de Ministerul Educației.

 

1. Cum afli nota la bacalaureat prin codul unic

Cum afli notaexamenului de bacalaureat prin codul unic?  Spre deosebire de anii trecuți, anul acesta rezultatele de la bacalaureat 2020 vor fi anonimizate. Elevii se vor putea identifica pe liste cu ajutorul unui cod unic pe care l-au primit în timpul examenelor. Pe site-ul bacalaureat.edu.ro, unde vor fi afișate online notele, elevii vor introduce codul unic în câmpul specificat și vor putea vedea rezultatele. Dacă elevii pierd codul unic, acesta poate fi recuperat, pentru că este școala are evidența în catalogul Centrului de examen. Astfel că, la nevoie, elevului îi va fi comunicat codul cu care poate accesa rezultatele.

2. Când și unde se depun contestațiile

Imediat după publicarea rezultatelor la Bac, elevii nemulțumiți vor putea să depună contestații. Astăzi, ei pot să depună contestații de la ora 16.00 la 20.00, precum și mâine, între orele 8.00 și 12.00.

 

3. Condiții pentru a promova examenul de Bacalaureat 2020

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

  • recunoaşterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise

 ↑Înapoi la Cuprins

 

4. Cum sunt corectate lucrările examenului de bacalaureat 2020

Potrivit metodologiei aprobate de Ministerul Educației:

(1) În procesul de evaluare iniţială a lucrărilor scrise şi de rezolvare a contestaţiilor, în cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, este calculată nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, fiind înregistrată în catalogul de bacalaureat.

(2) În cazul în care diferenţa dintre notele acordate de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct, acestea nu se transcriu pe lucrare şi se procedează astfel:

– preşedintele comisiei nominalizează alţi doi profesori evaluatori pentru recorectarea lucrării;

– după finalizarea recorectării lucrării, notele acordate de fiecare dintre cei patru evaluatori se trec pe lucrare şi se semnează de către evaluatori; – preşedintele comisiei calculează nota finală din cele 4 (patru) note, după eliminarea celor două note

– valori extreme, ca medie aritmetică cu două zecimale fără rotunjire, a celor două note – valori centrale. Media rezultată reprezintă nota finală pe care o trece pe lucrare şi semnează.

 ↑Înapoi la Cuprins

5. Cum se corectează contestațiile

(3) În cadrul etapei de soluţionare a contestaţiilor, după încheierea evaluării lucrărilor, nota finală se calculează cu respectarea prevederilor alin. (1) şi (2). În situaţia în care, după desecretizarea lucrării, se constată o diferenţă de notare mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii, lucrarea se resecretizează şi este transmisă spre a fi reevaluată altor doi profesori evaluatori. Nota finală, ca urmare a reevaluării în etapa de soluţionare a contestaţiei, este calculată cu respectarea prevederilor alin. (1) şi (2).

 ↑Înapoi la Cuprins

 

6. Când se publică rezultatele finale

Potrivit calendarului examenului de bacalaureat 2020, contestațiile vor fi soluționate în perioada 1-4 iulie, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 4 iulie.

 

Rezultatele la Bac 2020 sunt anonimizate, iar elevii le vor putea accesa folosind codul unic primit în momentul susținerii examenelor.

 

Sesiune specială a examenului național de  bacalaureat 2020.

7. Când au loc examenele candidațiilor în sesiunea specială

Când au loc examenele în a doua sesiune de bacalaureat 2020? Anul acesta, va fi organizată o a doua sesiune de bacalaureat pentru elevii care nu s-au putut prezenta la prima sesiune din cauza COVID-19. La fel ca și la evaluarea națională, la examenele din acest an nu au putut participa elevii care au avut temperatura mai mare de 37,3 grade.

Când au loc examenele din sesiunea specială Bac 2020:

La aceste sesiuni speciale vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină sau cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale.

 

Calendarul sesiunii speciale a examenului național de Bacalaureat:

  • 29 iunie - 3 iulie: înscrierea candidaților
  • 6 iulie: Limba și literatura română - proba E a) - proba scrisă
  • 7 iulie: proba obligatorie a profilului - proba E c) - proba scrisă
  • 8 iulie: proba la alegere a profilului și a specializării - proba E d) - proba scrisă
  • 9 iulie: Limba și literatura maternă - proba E b) - proba scrisă
  • 10 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)
  • 10 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 - 19:00)
  • 12 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)

Ultimele Articole