Redacteaza un eseu de minimum 400 de cuvinte, in care sa prezinti particularitati de constructie a unui personaj intr-un text narativ studiat, apartinand lui Marin Preda

Model de subiect română, bacalaureat 2020, profil uman

 PDF: Model de subiect româna, profil uman Bac 2020    Barem

 

Examenul de bacalaureat naţional 2020


Proba E a) Limba şi literatura română Model de subiect

  • Filiera teoretică – Profilul umanist; Filiera vocaţională – Profilul pedagogic

 

 

! Rezolvare

Posibil răspuns

Subiectul I

A.
1. Sensul secvenței este a tânji după ceva, a-și dori, de a se uita cu poftă.

2. Autorul a fost nevoit să își schimbe gazda, deoarece cheltuiește banii pe o carte.

3.  O trăsătură a anilor evocați de autor este reflectată de bogăția de idei, unicitate (Și cât era de bine pe-atunci, când aveam răspuns și dezlegare la toate problemele!)

4. Bacalaureatul îi înspăimânta pe elevi deoarece auziseră mituri despre dificultatea examenului, aveau multe cărți de citit și învățat pe de rost.

5.  Autorul se considera un om mare, dar cu toată frăgezimea sufletească a adolescenței. Acesta se simțea liber, era nevoit să își administreze bugetul denotând un aspect ce defineşte oamenii mari, independența, experiența de viață. Și, mai ales, eram oameni mari, pentru că aveam idei, un ideal, pentru care trăiam. 

 

B. - în curs de actualizare

Subiectul al II -lea

 

Subiectul al III -lea

Vezi rezolvarea subiectului III:  Redacteaza un eseu de minimum 400 de cuvinte, in care sa prezinti particularitati de constructie a unui personaj intr-un text narativ studiat, apartinand lui Marin Preda

Alte Lectii din romana