Structura probei scrise la Limba si Literatura Romana

Structura probei scrise la Limba si Literatura Romana

 

1.   Subiectul I are ca suport un text literar studiat/la prima vedere, aparținând genului liric, epic sau dramatic. Itemii folosiți sunt semiobiectivi, de tip întrebare structurată.

2.   Subiectul al II-lea presupune redactarea unui text de tip argumentativ, pornind de la ideile sugerate de un text de tip aforistic/critic.

3.    Subiectul al III-lea vizează aspecte de analiză tematică, structurală si stilistică a operelor studiate ce aparțin autorilor canonici/speciilor literare/tipurilor de texte menționate în programa de examen si constă în elaborarea unui eseu structurat.

 

Această probă are durata de 180 de minute.

 

Subiectele din cadrul acestei probe nu vizează conținutul unui manual anume. Manualul scolar reprezintă doar unul dintre suporturile didactice utilizate de către profesori si elevi, în vederea formării competențelor prevăzute de programa scolară.

 

Nu uitaţi că în studiul disciplinei limba şi literatura română se urmăreşte programa şcolarăun document reglator ce indică necesitatea de a forma şi dezvolta competenţe, prin procesul de predare-învățare.

 

  Competenţele reprezintă ansambluri structurate de cunoştinţe si deprinderi dobândite prin învăţare; acestea permit identificarea şi rezolvarea, în contexte diverse, a unor probleme specifice unui domeniu.

 

Competenţele sunt un indicator al calităţii pregătirii şcolare personale.

 

În practică, prin competenţă se realizează, în mod exemplar, transferul şi dinamizarea fluxului de cunoştinţe şi deprinderi, în cadrul unor aplicaţii concrete.

Alte Lectii din romana

Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript![ ? ]